Sázíme na komplexnost služeb

22. 02. 2019

Skupina ČSAD Ostrava je v Česku jedním z největších hráčů na poli poskytování služeb pro společnosti provozující osobní nebo nákladní dopravu. Zaměstnáváme celkem více než 700 zaměstnanců a celkové tržby za rok 2017 přesáhly 3 mld. Kč.


Sázíme na komplexnost služeb

Autobusovou dopravu už ČSAD Ostrava neprovozuje, zajišťujeme ale provoz 10 autobusových nádraží, která jsou součástí komplexní nabídky služeb pro dopravce poskytující osobní dopravu. V rámci skupiny budujeme síť spolupracujících společností, které působí zejména v oblasti dopravní techniky, přepravy osob, nákladní dopravy a v poprodejních službách. Zákazníkům společnosti v rámci skupiny ČSAD Ostrava poskytujeme vícero služeb většinou v jedné lokalitě a to je pro ně výhodné. Zajímavých synergických efektů využívají jak zákazníci, tak i dodavatelé služeb.

„Prodej a servis autobusů a nákladních vozidel poskytují společnosti skupiny KAR group, dodávky náhradních dílů a příslušenství zajišťuje společnost Adip, společnost Nikey provozuje čerpací stanice a mycí centra, přepravní a logistické služby realizuje ČSAD Logistik Ostrava a služby spojené s STK poskytuje společnost Testcar“, říká Jiří Kašpárek, ředitel marketingu společnosti.  Do skupiny dále patří částečně i společnost F Trucks, importér nákladních vozidel Ford Trucks do České republiky a od konce loňského roku také společnost Cubespace, výrobce modulárních systémů pro komerční, průmyslové a bytové využití“, doplňuje Jiří Kašpárek.

ČSAD Ostrava aktivity skupiny koordinuje a dále se věnuje pronájmu nebytových prostor a rozvoji nových projektů. Působí především v Moravskoslezském a Olomouckém kraji, dále ve východních Čechách, na Slovensku a expanduje i dále do zahraničí. To především díky francouzskému výrobci tlumičů pro sportovní a speciální vozidla, který také do skupiny ČSAD Ostrava patří. V připravovaném vývojovém a inovačním centru, které plánuje vystavět společnost KAR group v Kopřivnici, se budou specialisté věnovat vývoji a výrobě komponentů právě pro závodní a jiná speciální vozidla. K motorsportu máme blízko, do skupiny patří i závodní tým Bonver Dakar Project, na jehož činnosti se mohou naši zaměstnanci napříč celou skupinou podílet.

Značka ČSAD slaví v letošním roce 70 let. Od poskytování přepravních služeb se, jak je vidět, společnost ČSAD Ostrava posunula do mnohem širší nabídky a vytváří tak řadu zajímavých příležitostí jak pro zájemce o zaměstnání, tak pro externí obchodní partnery.