Basketbalisté NH Ostrava začínají novou sezónu

26. 09. 2022

Přípravu na další ročník Kooperativa Národní basketbalové ligy zahájili basketbalisté ostravského klubu NH Ostrava 8. srpna 2022 pod vedením trenérského dua Adam Choleva a Saša Jankovič. O kondiční přípravu se letos postaral trenér David Šotlík.


Basketbalisté NH Ostrava začínají novou sezónu

První přípravný zápas sehráli Ostravští před domácím publikem již 26. srpna proti Handlové a zvítězili 99:91. Následoval zápas proti regionálnímu rivalovi z Opavy 79:96. První víkend v září pak se pak tým zúčastnil Federálního poháru. Na půdě slovenského Svitu se postupně utkal s Interem Bratislavou, Opavou a domácí Iskrou Svit a s bilancí dvě porážky a jedna výhra nakonec bojoval ve skupině o 9. místo, ve které si díky výhře nad Hradcem Králové zajistil celkové 11. místo. 

V letních měsících se basketbalisté NH Ostrava věnovali také projektu Basket pro Ostravu, jehož cílem bylo zapojit širokou basketbalovou veřejnost a fanoušky do tohoto sportu. Kromě série individuálních tréninků s ligovými basketbalisty se mohli zájemci zúčastnit také Basketbalové show v OC Futurum. 

“I letos bude cílem basketbalistů play-off a obsazení nejlepší pozice před play-off. Letošní sezóna bude pro všechny kluby ekonomicky velmi složitá, ale věřím, že se to podaří zvládnout,” říká generální manažer klubu Tomáš Ostarek. 

Klub po loňské sezóně opustili Manny Ubilla, z důvodu ukončení kariéry, Issac Vann, Jonah Antonio, Martin Nábělek (nyní Sluneta Ústí nad Labem), Dominik Heinzl (nyní BK Redstone Olomoucko) a Dominik Lukáč. 

Nové posily BK NH Ostrava: Matej Majerčák (Prievidza), Malik Morgan (Targu), Evan Milligan (Astrali), David Jakel (Snakes Ostrava) a Matyáš Janů (Beksa Pardubice). 

“Nadcházející sezóna nebude jednoduchá, novému týmu asi budou chybět zkušenosti. Na druhou stranu jsme tým omladili a kluci jsou hladoví po pěkném umístění,”říká ke změnám v mužstvu hlavní trenér Adam Choleva.