ČSAD Ostrava na CZECHBUS 2018

11. 11. 2018

Na listopadovém veletrhu CZECHBUS 2018, který se bude konat ve dnech 20. – 22. listopadu na pražském Výstavišti se představí společnosti skupiny ČSAD Ostrava. Její expozici naleznou návštěvníci v levém křídle Průmyslového paláce pod označením LK 65.


ČSAD Ostrava na CZECHBUS 2018

Komplexní služby pro dopravce
Pod zkratkou ČSAD se tradičně lidem vybavují autobusy na meziměstských linkách. ČSAD Ostrava již ale osobní dopravu dávno neprovozuje. Aby mohla dálková či regionální doprava fungovat, vytváří k tomu společnosti patřící do skupiny ČSAD Ostrava podmínky v podobě provozování autobusových stanovišť, zajišťování prodeje autobusů a poskytování servisních služeb včetně provozování stanic technické kontroly, dodávky náhradních dílů, dodávky pohonných hmot a mytí vozidel. Kromě služeb pro dopravce poskytující osobní dopravu zajišťuje skupina ČSAD Ostrava služby pro dopravu nákladní, a to v podobě prodeje a servisu nákladních vozidel, provozování vlastních logistických služeb a samozřejmě dodávky náhradních dílů, pohonných hmot, mytí vozidel a zajištění STK.  „Klademe důraz na komplexnost služeb, jejich vysokou kvalitu a individuální přístup k zákazníků“ říká majitel společnosti ČSAD Ostrava Tomáš Vrátný. „K tomu všemu se snažíme rozvíjet naše aktivity směrem ke službám, které dokáží využívat moderní technologie a nabízet tak naším obchodním partnerům vyšší přidanou hodnotu. Snažíme se také expandovat do dalších regionů republiky, protože víme, že máme co nabídnout“, dodává ing. Vrátný.

Prodej vozidel, servis i výzkum a vývoj
Jednou z největších společností skupiny ČSAD Ostrava je společnost KAR group. Portfolio jejich produktů a služeb je tak široké, že by povídání o nabídce zabralo polovinu časopisu. Za 22 let své existence vybudovala síť 16 vlastních provozoven KAR-mobil, kterou doplňuje řada smluvních servisních partnerů, takže pokrývá území celé republiky. Ročně opraví kolem 1 500 autobusů a 6 500 nákladních vozů. Disponuje vlastní odtahovou službou a provozuje servisní nouzovou nonstop linku K24. KAR group se zabývá také prodejem vozidel – autobusů IVECO pro městskou, meziměstskou a dálkovou přepravu, midibusů Féniksbus a Buzola pro přepravu menšího počtu a nově se stala také servisním a prodejním partnerem nákladních vozidel značky Ford Trucks, které se v ČR začaly distribuovat v letošním roce. „V letošním roce představíme návštěvníkům veletrhu novinku v našem portfoliu, kterou je vozidlo IVECO s vestavbou společnosti Buzola Design. Vzniklý midibus pro 20 cestujících jistě zaujme jak dopravní podniky, tak cestovní a incomingové agentury“, zve na stánek ing. Luboš Cekr, předseda představenstva společnosti KAR group, a.s. V rámci skupiny ČSAD Ostrava se KAR také zabývá investiční činností, vývojovými projekty v dopravní infrastruktuře a dále pronájmem a provozováním nemovitých celků. Právě oblast vývoje, zejména komponentů spojených s odpružením vozidel (v loňském roce KAR koupil renomovaného francouzského výrobce odpružení DONERRE Suspension), brzdami, hnacím traktem jez pohledu vedení společnosti velmi zajímavá, a proto připravuje investici do stavby vývojového centra, které by nám mělo pomoci upgradovat tradiční služby spojené s poskytováním servisu vozidel.

Náhradní díly – důležitá je rychlost dodávek a poradenství
Společnost ADIP, spol. s r.o. je v ČR lídrem v distribuci náhradních dílů a příslušenství pro nákladní a užitkové vozy a autobusy. Se 13 distribučními centry a vlastní rozvážkovou službou, která je schopna zavážet zákaznické objednávky do 24 hodin a v určitých případech i 2x denně, pokrývá potřeby tisíců zákazníků v celé České republice. Kromě více jak 1 milionu zalistovaných položek od více než 300 renomovaných dodavatelů nabízí svým zákazníkům také alternativní značku MAX Parts, která přináší kvalitu srovnatelnou s originálními díly za velmi příznivou cenu. „Velmi důležité je technické poradenství, které našim zákazníkům umíme nabídnout. „Naši zákazníci se často potýkají se změnami na pozicích zaměstnanců, kteří jsou zodpovědní za nákup náhradních dílů, a proto dokáží ocenit, když jim dokážeme s výběrem správného dílu poradit. S novým objednávkovým systémem, který připravujeme pro rok 2019, se tato služba ještě více zlepší“ představuje jednu ze silných stránek společnosti ADIP její ředitel, Robert Šulák.

Čistá vozidla jsou vizitkou každé společnosti
Vozový park, jeho stáří a čistota vozidel, jsou vizitkou všech dopravců, ať už se jedná o osobní nebo nákladní dopravu. Řetězec čerpacích stanic a mycích center, který provozuje společnost NIKEY, tak doplňuje komplexnost nabídky služeb poskytovaných skupinou ČSAD Ostrava. Čerpací stanice dodávají zákazníkům pohonné hmoty s vysokou kvalitou, s cenami dle odebraného množství a s možností bezhotovostních plateb na fakturační karty a čipy. Fleet manažeři tak mohou využívat personalizovaných služeb za velmi konkurenceschopné ceny. Mycí centra se pak dokáží za výhodných podmínek postarat o čistotu exteriéru i interiéru vozidel. Používané technologie jsou šetrné k životnímu prostředí i k firemním financím a kromě standardního mytí nabízí také aplikaci čistících prostředků založených na nanotechnologiích, které dokáží účinně bránit usazování špíny na povrchu vozidel. Kromě standardních mycích programů NIKEY nabízí i čištění a desinfekci ložných ploch a interiérů.  Většinu výše zmíněných služeb naleznou zákazníci skupiny ČSAD Ostrava na jednom místě, v areálech, které ČSAD provozuje. Využívání služeb na jednom místě tak přináší řadu výhod – od úspory času až po kombinované slevy spojené s objemem čerpání služeb. Nabídku dále doplňuje síť stanic technické kontroly TESTCAR, která se ke skupině ČSAD Ostrava připojila v loňském roce. Zákazníci mohou také dále využívat parkovacích ploch, skladových a dílenských prostorů nebo kanceláří. Skupina ČSAD Ostrava staví na tradicích a historii značky ČSAD, své služby rozšiřuje a modernizuje a se svými 750 zaměstnanci opravdu co nabídnout.