FESH FESH stříbrní na BAJA Spain 2022

25. 07. 2022

Tým FESH FESH vybojoval na rallye ve Španělsku 2. místo. Proti loňsku si o příčku polepšil.


FESH FESH stříbrní na BAJA Spain 2022

Závodní tým FESH FESH se s jedním ze svých závodních speciálů zúčastnil tradiční soutěže ve španělském Teruelu BAJA Aragon, neboli BAJA Spain. Vozidlo IVECO Powerstar týmu FESH FESH jelo se španělskou posádkou Javier Mariezcurrena, Angel Irribaren a Facundo Vitoria.

Dvoudenní rallye se jela na 3 etapy. Předcházelo jim čtvrteční testování, po kterém musel servisní tým, který byl na tento závod vytvořen z mechaniků šumperského servisu KAR-mobil, který patří do skupiny OSTRA, u speciálu měnit prasklé čelní sklo a sestupný převod. Závodní trať byla převážně písčito kamenitá, množství ostrých kamenů působilo problémy snad všem posádkám. „Řešilo se tady spousta defektů, byly ale i horší problémy, kdy odskočený kámen rozbil jednomu z kamionů vodní čerpadlo“, říká pilot „fešáckého“ kamionu Javier Mariezcurrena. „My jsme naštěstí absolvovali tři etapy s pouhým jedním defektem“, doplňuje Javier.

Celkových 410 km bylo rozděleno do třech etap s tím, že sobotní dvě měly 89 a 91 km a největší porci, 230 km, museli zvládnout závodníci v neděli.

Tým FESH FESH obsadil stříbrnou pozici za Valtr Racing Teamem a před týmem Martina Macíka.

Speciální poděkování za skvělou práci putuje týmu mechaniků do šumperské pobočky KAR-mobil.