KAR group dodal společnosti Transdev Morava autobusy IVECO Crossway

28. 05. 2019

Výběrové řízení na dodání autobusů pro městskou a meziměstskou dopravu pro oblast Bílovecka vyhrála společnost KAR group s autobusy IVECO Crossway. Ve sjednaném termínu bylo předáno provozovateli, společnosti Transdev Morava 23 kusů autobusů.


KAR group dodal společnosti Transdev Morava autobusy IVECO Crossway

Zakázku za celkem 113,12 mil. Kč se podařilo úspěšně v rámci sjednaných podmínek zrealizovat v letošním roce a celkem 23 autobusů bylo provozovateli předáno 23. května v kopřivnickém servisním středisku společnosti KAR-mobil, s.r.o., která se bude o autobusy také servisně starat. Vozidla předali zástupci společnosti KAR group v čele s předsedou představenstva Lubošem Cekrem. Za nadnárodní koncern TRANSDEV zakázku převzali Christian Schreyer a Radim Novák.

„Autobusy IVECO Crossway Low Entry jsou určeny pro městskou a meziměstskou přepravu, hodící se na krátké i dlouhé linky. Koncept Low Entry garantuje bezproblémový nástup a výstup všech cestujících díky nízké podlaze mezi předními a středními dveřmi. Vozidla jsou vybavena manuální rampou a vymezeným prostorem pro kočárky, eventuálně tělesně postižené osoby. Pro cestující i řidiče nabízí větší komfort díky nižšímu hluku a vibracím“, představuje dodané autobusy Luboš Cekr.

„Motory splňují přísné požadavky norem Euro VI díky patentované technologii HI-SCR a provozovateli nabízí nízké provozní náklady díky minimálnímu opotřebení motoru a dlouhým servisním intervalům. Očekáváme také nízké náklady na údržbu díky ochraně skeletu a karoserie proti korozi katoforetickou technologií nanášení laku“ shrnuje přednosti pro provozovatele Christian Schreyer.

Transdev Morava je součástí nadnárodního koncernu TRANSDEV působícího oblasti dopravy ve 20 zemích světa, kde se stará o přepravu více než 11 milionů osob denně. Společnost Transdev Morava uspěla ve veřejných zakázkách na zajištění dopravní obslužnosti Moravskoslezského kraje a vstoupila tak na český dopravní trh.