OSTRA GROUP s oceněním Sociálně odpovědná firma roku 2021

02. 06. 2022

Statutární město Ostrava na konferenci SPORT22!!! vyhlásilo vítěze ankety Sportovec roku 2021. Mezi oceněnými byla i společnost OSTRA GROUP jako Společensky odpovědná firma roku 2021.


OSTRA GROUP s oceněním Sociálně odpovědná firma roku 2021

„Držíme se filozofie, že úspěšné firmy by měly část toho, co v regionech, kde působí, měly do regionu zase vrátit. V tom, co děláme, úspěšní jsme, a proto se snažíme pomáhat tam, kde je to potřeba“, říká k ocenění společnosti Tomáš Vrátný, předseda představenstva OSTRA GROUP a.s.

Skupina OSTRA patří k největším poskytovatelům služeb pro nákladní a osobní dopravce, pronajímá nemovitosti, vyrábí a realizuje modulární stavby a zabývá se také výzkumem a vývojem podvozkových komponentů. 

Služby pro dopravce zahrnují prodej pohonných hmot, mytí a čištění nákladních vozidel a autobusů, jejich servis, prodej náhradních dílů, technické kontroly STK, nákladní dopravu a logistické služby a provozuje autobusová nádraží a areály s možností pronájmu parkovacích míst či dílen. Nejvíce provozoven v této oblasti má skupina OSTRA v Moravskoslezském a Olomouckém kraji, dynamicky roste ale i v dalších regionech.

Podnikání s nemovitostmi zahrnuje pronájem nebytových prostor a v poslední době velmi úspěšně se rozvíjející výrobu a realizaci modulárních staveb. Ty nacházejí uplatnění v komunální i podnikatelské sféře a to především díky rychlosti výstavby a flexibilitě, díky které lze měnit účel využití staveb, nebo je dokonce celé přesouvat.

Výzkum a vývoj v oblasti podvozkových komponent se zaměřuje především na oblast tlumičů odpružení pro závodní vozidla, letadla, kola a motocykly. Do této divize patří i CNC obrábění, prototypová výroba vč. 3D tisků. 

OSTRA GROUP dlouhodobě podporuje dakarský závodní tým FESH FESH, basketbalový klub NH Basket, stala se titulárním partnerem ATP challengeru OSTRA GROUP OPEN, pravidelně podporuje nejvyšší týmovou tenisovou soutěž Tenisovou extraligu. Pravidelně spolupracuje s Nadací Křižovatka a pomáhá s vybavením novorozeneckých oddělení monitory dechu, angažuje se v projektech BabyBox. Do projektů sociální podpory zapojuje i zaměstnance jednotlivých dceřiných společností, kteří navrhují podporu přímo v regionu svého působení.