ŠEST NOVÝCH AUTOBUSŮ IVECO CROSSWAY LE SMĚŘUJE NA VALAŠSKO A ROŽNOVSKO

10. 04. 2024

Autorizovaný prodejce značky Iveco Bus, společnost KAR group, a.s., předala 6 nových autobusů Iveco Crossway Low Entry společnosti TQM - holding s.r.o., která zajišťuje příměstskou autobusovou dopravu v oblasti měst Valašské Meziříčí a Rožnov pod Radhoštěm


ŠEST NOVÝCH AUTOBUSŮ IVECO CROSSWAY LE SMĚŘUJE NA VALAŠSKO A ROŽNOVSKO

Autorizovaný prodejce značky Iveco Bus, společnost KAR group, a.s., předala 6 nových autobusů Iveco Crossway Low Entry společnosti TQM - holding s.r.o., která zajišťuje příměstskou autobusovou dopravu v oblasti měst Valašské Meziříčí a Rožnov pod Radhoštěm. Jde o plánovanou obnovu vozového parku dopravce. Cestujícím začnou sloužit v průběhu dubna. Autobusy byly předány za účasti náměstka pro dopravu Zlínského kraje, Ing. Radka Doležela. Symbolický klíč od flotily si převzal ing, Jiří Mainuš, výkonný ředitel společnosti TQM – holding s.r.o.

„Vozový park autobusové dopravy TQM obnovujeme pravidelně. Minulý rok jsme do provozu zařadili dva nové autobusy, letos obměňujeme flotilu o 6 nových autobusů. Příští rok nás čeká další obnova. Vodítkem jsou pro nás Technické a provozní standardy Koordinátora veřejné dopravy Zlínského kraje, které definují průměrné stáří vozového parku autobusového dopravce. To je maximálně 6 let. Výsledkem zmíněných obnov vozového parku je průměrné stáří našich autobusů 5,5 let. “, uvádí Stanislav Brožek, ředitel osobní autobusové dopravy TQM.

Šest nových autobusů Iveco Crossway LE Line 12,05 m bylo vyrobeno v závodě Iveco Bus ve Vysokém Mýtě. Investice reflektuje závazek dopravce TQM poskytovat vysokou kvalitu služeb v autobusové dopravě a současně je v souladu se zásadami udržitelnosti. V tuto chvíli je vozový park příměstské autobusové dopravy TQM tvořen pouze autobusy značky Iveco splňující emisní normu Euro 6. Zbylé autobusy SOR jsou určeny pouze jako záložní.

Nové autobusy Iveco Crossway LE Line 12,05 m jsou vybaveny motorem Tector 6 a splňují emisní normu Euro 6 step E, což zajišťuje ještě šetrnější dopad veřejné dopravy na životní prostředí. Autobusy jsou nízkopodlažní, mají bezbariérový přístup a kapacitu 45 míst k sezení, plus jedno místo pro řidiče. Jsou určené i pro přepravu kočárků.

Nové autobusy, dodávané společností KAR group, a.s., přinášejí řadu vylepšení jak pro cestující, tak i pro samotné řidiče autobusu. „Cestující určitě ocení nízkou podlahu při nastupování a vystupování, pohodlné sedačky a klimatizaci, když budou v autobuse trávit více času v příměstském provozu a všem se budou určitě hodit i USB nabíjecí místa pro mobilní zařízení“, shrnuje benefity pro cestující Dana Schwarzová, která má dodávku nových autobusů na starost.  „Jsme jedním z největších prodejců autobusů Iveco Bus, vloni jsme v na trh dodali celkem 41 vozidel této modelové řady a cestující jsou v naprosté většině spokojeni“, hodnotí Dana Schwarzová.