Skupina ČSAD Ostrava na výstavě CZECHBUS 2018

21. 11. 2018

V Praze na Holešovickém Výstavišti probíhá ve dnech 20. – 22. listopadu 8. středoevropský veletrh autobusů, hromadné dopravy a garážové a servisní techniky CZECHBUS 2018. Společnosti skupiny ČSAD Ostrava se prezentují v levém křídle Průmyslového paláce na stánku č. LK 65.


Skupina ČSAD Ostrava na výstavě CZECHBUS 2018

KAR Group, autorizovaný dealer a servis značky IVECO Bus zde představuje novinku ve svém portfoliu, turistický midibus na podvozku IVECO Daily s vestavbou společnosti BUZOLA Design. Vozidlo pro 22 + 2 cestujících nachází uplatnění jak v turistickém ruchu, tak i v rámci městské či meziměstské přepravy. Zároveň může posloužit privátním, obecním i státní organizacím, které potřebují přepravovat vyšší počet osob. Autobus je vybaven motorem Iveco F1C o objemu 3 litry s výkonem 132 kW (180k) a disponuje kroutícím momentem 430 Nm při 1350 – 3000 ot./min. Karoserie BUZOLA Comfort XXL klade důraz na dostatek pohodlí a prostoru pro 20 cestujících, řidiče a doprovod.

Na výstavě Czechbus 2018 má svoji českou výstavní premiéru také nový model nákladního vozidla F – MAX. Tahač značky Ford Trucks byl na letošní výstavě IAA v Hannoveru oceněn titulem International Truck of the Year. Tahač F – MAX mohou návštěvníci vidět na volné ploše před Průmyslovým palácem.

Na stánku dále představují své služby společnosti ADIP, lídr na českém a slovenském trhu v oblasti náhradních dílů a příslušenství pro nákladní vozy a autobusy, NIKEY, provozovatel sítě čerpacích stanic a mycích center, TESTCAR, provozovatel sítě STK pro nákladní a užitková vozidla a samozřejmě také ČSAD Ostrava, která kromě koordinace aktivit v rámci skupiny provozuje autobusová nádraží, pronajímá nemovitosti a nebytové prostory.